درگیری لفظی استیفانوس تسیتسیپاس و دنیل آلتمایر در اپن آمریکا؛ جنجال بر سر سرویس زیر دست
در جریان مسابقات تنیس اپن آمریکا (US Open) ۲۰۲۵، استیفانوس تسیتسیپاس، تنیسور مطرح یونانی، پس از شکست در یک بازی طاقتفرسا مقابل دنیل آلتمایر آلمانی، نسبت به یکی از تاکتیکهای کمتر رایج در تنیس واکنش تندی نشان داد. آلتمایر از سرویس زیر دست (Underarm Serve) استفاده کرد؛ روشی قانونی اما کمتر مورد استفاده که برخی بازیکنان آن را بیاحترامی به حریف تلقی میکنند.
این دیدار نزدیک، با نتیجه ۷-۶، ۱-۶، ۴-۶، ۶-۳ و ۷-۵ به سود آلتمایر به پایان رسید. تسیتسیپاس پس از بازی حین دست دادن، خطاب به آلتمایر گفت: «دفعه بعد تعجب نکن که چرا به سمت تو زدم. اگر زیر دست سرویس بزنی...». این سخنان با واکنش سرد آلتمایر و واکنش منفی تماشاگران همراه شد.
آلتمایر نیز پس از مسابقه به رسانهها گفت: «فردا تسیتسیپاس حرفهایش را پشیمان میشود. در فوتبال شاید مشت رد و بدل شود، در تنیس حرفهایی رد و بدل میشود که شاید مناسب نباشد. این بخشی از طبیعت ورزش است، مخصوصاً با فشار زیاد روانی و مالی.»
تسیتسیپاس امسال عملکرد ضعیفی داشته و پس از مدتها حضور دائمی در مراحل بالای گرنداسلمها، برای اولین بار نتوانست به مرحله سوم اپن آمریکا برسد. او به تازگی نیز تغییراتی در تیم مربیگری خود ایجاد کرده و پدرش را دوباره به کادر بازگردانده است؛ با این حال روند نزولیاش ادامه دارد.
جالب است بدانید در همین بازی، تیم مربیگری تسیتسیپاس طبق قانون جدید فدراسیون جهانی (ITF Rule 30)، برای راهنمایی خارج از زمان مجاز، اولین اخطار را دریافت کرد. طبق این قانون، مربیان میتوانند فقط در زمانهای خاص و به صورت مختصر راهنمایی کنند.
این اتفاقات باعث شد اپن آمریکا امسال بیش از پیش در کانون توجه قرار بگیرد؛ به خصوص که مسائل حاشیه دیگری مانند بحثهای نژادپرستانه میان یلنا اوستاپنکو و تیلور تاونسند و جنجال اخراج دنیل مدودف نیز حواشی زیادی ایجاد کرده است.
در مجموع مسابقه تسیتسیپاس و آلتمایر نشان داد که فضای رقابت در سطح حرفهای، علاوه بر بعد فنی، از جنبه روانی نیز میتواند بسیار حساس و چالشبرانگیز باشد؛ چیزی که هواداران ایرانی تنیس نیز بارها آن را در بازیکنان محبوب خود تجربه کردهاند.
نظرات